Gå till Naturkompaniets e-handel

Gör vardagen till ett äventyr.

Övernattning i Naturreservat

Vi genomför just nu en 3 dagars introduktionsutbildning för nyanställa på Naturkompaniet. Efter en första hel dag inomhus med massor av powerpoint presentationer så packade vi på eftermiddagen dag 2 våra ryggsäckar för att genomföra lite praktiska friluftsmoment och övernatta i naturen. Vi hittade en jättefin plats som vi vill tipsa om. Stora Alsjöns Naturreservat.

Det ligger i Södertälje kommun på ett lämpligt avstånd från Stockholm mitt emellan Gnesta och Nykvarn längs Sörmlandsleden. Vi hade ett stationssystem vid vackra Lilla Horssjön. Här fick vi i vacker miljö utbildning av Johan Skullman inom kategorierna orientering, lägerliv, ryggsäckar och matlagning med Primuskök. Sjön är omgiven av branta klippor och fin barrskog. Det finns ett vindskydd som är placerat vid sjökanten i en väldigt rofylld miljö. Vi tältade i anslutning till vindskyddet och nyttjade dess eldstad till att steka raggmunkar och bacon till middag. Vi kan varmt rekommendera dig att ta en dagsutflykt hit eller varför inte göra som oss och stanna över natten!


Informationstavla över Stora Alsjöns Naturreservat


Utbildning vid Lilla horssjön

Av Henrik Hoffman
för 960 dagar sedan i Naturkompaniet 365
Kommentarer (3)
 1. Mattias (Vandringsman) skrev:

  Ahhh … jag vill också jobba på Naturkompaniet. :-) Så trevligt med företag som investerar i sina anställda. Inlägget fick mig att tänka till gällande sommarens vandringar, var länge sedan jag var ute och gick på någon ny sträcka längst Sörmlandsleden. Får diskutera detta med mina vänner – Stora Alsjö ska jag ta upp som ett förslag.

 2. Emelie skrev:

  Tack för 3 fantastiska dagar, rolig och väldigt intressant utbildning! :)

 3. Gabriel Persson skrev:

  Åh, jag vill med jobba hos er. Är helt oerfaren mer än att jag som barn gick i en skola med utflykter varje tisdag, stormkök och hela kittet. När jag tjänat nog med stålar ska jag köpa utrustning och lära mig, sanna mina ord!

Lämna en kommentar

Genom att posta din kommentar accepterar du våra regler för kommentarer.

Senaste produkterna
  Warning: file_get_contents(http://www.naturkompaniet.se/export/getnewproducts.aspx): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/blog/public_html/wp-content/themes/naturkompaniet/footer.php on line 53
kd vi Air Max 90 lebron 11 kd vi Air Max 90 lebron 11
2014 Aj Shoes jordan 11 low air jordan Shoes