Gå till Naturkompaniets e-handel

Gör vardagen till ett äventyr.

En stund att minnas

Klockan är kvart över två på natten när jag stiger av tåget. Perrongen ligger öde och när ljudet från tåget har klingat ut är det helt tyst. Inte minsta ljud hörs. Allt är stilla och jag är helt ensam.
Sakta går jag mot cykeln och lyssnar på tystnaden. Sällan upplever jag en tystnad som denna och sällan är jag så ensam som nu, men jag känner mig inte ensam och skogen känns inte skrämmande utan snarare vänlig och fridfull.

Jag sätter mig på min cykel och trampar på genom den tysta skogen. Dagen har varit varm och kvällen ljummen, det har varit en av de första sommardagarna och även om vinden känns kall mot mina bara ben, finns där ett stråk av värme som dröjt sig kvar från dagens varma sol.

Det är en av dygnets mörkaste timmar och ändå är det inte helt mörkt och jag inser, även om jag egentligen redan vet, att detta är en av våra svenska sommarnätter, en sådan som jag längtat till under vinterns kompakta mörker.

Allt är så tyst och stilla att jag får en känsla av att jag är på en plats och i en tid som jag egentligen inte tillhör, en tid som endast tillhör skogen och djuren, en tid där jag nu får vara en gäst.
Nyfiket tittar jag in i skogen som jag passerar i hopp om att få se ett djur, kanske en älg eller en grävling, men skogen har slutit sig i sin sömn och jag är helt ensam. Eller är jag verkligen det? Jag undrar hur många par ögon som följer min färd genom natten.

Så känner jag regndroppar mot mina ben. Ett stilla och varmt sommarregn faller över mig och när skogen öppnas upp och åkrarna tar vid möts jag av två tranor som stilla står och betraktar mig. Jag vilar på tramporna och stannar upp i tanken för att ta in allt detta vackra och spara det som ett minne att återvända till. Ett ögonblick, en magisk stund att minnas.

Av Frida Brink
för 926 dagar sedan i Naturupplevelser
Kommentarer (3)
 1. Nina skrev:

  Vilken vacker beskrivning! Det kändes som att jag var där. Verkligen en pärla att trä upp på livets tråd för dig.

 2. mattias skrev:

  Verkligen vackert skrivit, rös till när jag läste. Man kunde nästan kanna vad du upplevde, väldigt fint. tack

 3. http://www.louisianassportschannel.com/global/link.asp?l=201078&GUID=25662989&Page=MediaViewer&ChannelID=6917 skrev:

  Hi!, I’ve gone ahead and bookmarked your page on Stumble so my friends can see it too. I just used your blog title as the entry in my bookmark, as I figured if it is good enough for you to title your blog post that, then you probably would like to see …

Lämna en kommentar

Genom att posta din kommentar accepterar du våra regler för kommentarer.

Senaste produkterna
  Warning: file_get_contents(http://www.naturkompaniet.se/export/getnewproducts.aspx): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/blog/public_html/wp-content/themes/naturkompaniet/footer.php on line 53
kd vi Air Max 90 lebron 11 kd vi Air Max 90 lebron 11
2014 Aj Shoes jordan 11 low air jordan Shoes